Lenaerts-Bosmans Historiek

Over Lenaerts-Bosmans

De Tandem Lenaerts-Bosmans is afkomsting uit Stal-Koersel (deelgemeente van Beringen). Ik ben Jean-Paul, samen met mijn vader Leopold en nonkel Jos Bosman zijn we bezeten door duiven sinds kinds af aan. De taken worden door drie verdeeld.

Mijn allereerste hobby was paardrijden tot in 1984 het noodlot toesloeg en ik betrokken was in een motorongeval waardoor ik in een rolstoel ben beland. Door mijn handicap ben ik terug met duiven beginnen te spelen.

Mijn voorkeur gaat uit naar halve fond met de volgende rassen: Vannoppen Luyten, Stockmans Rudi, Wouters RxD, Wolfs Jonny,Lemmens Ulrich en Wylands Kruisberg Stan.
Bij ons huizen er 35 weduwnaars, 15 kweekparen en een honderdtal jonge duiven.
De medische begleiding staat onder dierenarts Carlo Van Rompuy uit Sint-Truiden. Tijdens het seizoen is de voeding Matador. Tijdens de rui en winterperiode worden ze voorzien van een mengeling van Garvo.
De jonge duiven van de eerste ronde worden verduisterd en worden op de schuifdeur gespeeld, de rest van de jongen worden vakkundig opgeleerd. Weduwnaars worden tweemaal per dag getraind. De duivin wordt nooit samen gezet met de duiver voor ze korf ingaan.
Elk jaar op 6 december worden de kweekduiven bij elkaar gezet.

Het team